Niet medicijnen maar aanpassingen in onze leefstijl is DE oplossing om diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten terug te draaien (bron). Ik gooi het er maar gewoon in.


Heel vaak schrijven (huis)artsen medicijnen voor, terwijl de meeste mensen effectief kunnen worden geholpen met een verandering in leefstijl. Met een structurele verandering in voeding, beweging en nachtrust. En deels is het ook niet heel gek dat (huis)artsen medicijnen voorschrijven. Daar zijn ze voor opgeleid. Tijdens hun opleiding krijgen ze maar een paar uur voedingsonderwijs. Een paar uur! Dus wat kunnen zij er daadwerkelijk over vertellen? Ze kijken naar een zo snel mogelijke oplossing van het probleem en kijken niet naar het gehele plaatje. Ze kijken niet naar de oorzaak.

Medicijnen bestrijden de symptomen, maar ze lossen niet het probleem op. Diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten zijn welvaartziekten. Dat betekent dat ze voortkomen door de welvarendheid die gebruikelijk is in (onder andere) ons land. (bron) Ze zijn te verhelpen!

Om terug te gaan naar (huis)artsen: vaak zijn artsen niet up to date als het gaat om levensstijl en dus ook voeding. Vraag aan huisartsen of je 3 eieren op een dag kunt eten en het overgrote deel zal het je afraden “omdat het je cholesterol kan verhogen.” Dat klopt niet. (bron)

Mijn vraag aan jou: ben je klaar met symptoombestrijding en tijdelijke oplossingen? Wil je weer controle hebben over je gezondheid? Start dan nu. Samen met mij. Samen naar nieuw.